Het werk van een sherpa.

In eerdere blogs lees je dat ik nederlanders wel eens vergelijk met mensen die ‘snoozen’. We liggen onder een warme deken en draaien ons nog 1 x om voordat we uit bed stappen. Lekker…. nog even ontspannen voor we ons weer op peppen om de dagelijkse routines op te pakken. In ons (werkzame) leven hebben velen van ons onbewust dit snoozen toegepast. En wat brengt dat ons? Of beter gezegd, wat brengt dit ons niet?

Wat mij betreft is het tijd om op te staan. Wakker worden! Wake Wake rise and shine! Een nieuwe dag, een stap in de toekomst, hoe pak je het aan?

Talloze boeken leren ons van alles. Tientallen methoden, theorien, inzichten en zelfs kleuren vertellen ons wie we zijn en wat we kunnen, wat onze talenten zijn en welke juist niet. Coaches, trainers, leidinggevenden, ouders, yoga instructeurs, talloze mensen willen en kunnen ons begeleiden. Fijn! Bewegen brengt je verder op je pad. En toch…lukt het vaak niet om het patroon te doorbreken en echt wakker te worden, echt te veranderen…want vaak gaat het gepaard met offers, veranderingen die anderen ook weer raken…

In deze blog sta ik stil bij begeleiders. Er zijn er zo veel! Iedereen noemt zich coach, trainer, consultant. Certificeringen kun je voor veel geld en inspanning krijgen maar geven geen garanties dat je een ander echt door zijn proces heen helpt. Het is wel heel fijn als iemand jou een hand geeft in een lastige periode. Vrienden. Maar soms ook de hand van een (onafhankelijke) begeleider .

Weet je ik zie het zo, ieder heeft zijn eigen berg te beklimmen. Mooie uitdaging! Let op, het beklimmen van een berg doet iedereen uiteindelijk zelf. De eer van het bereiken van een top, komt jou toe, niet de begeleider. Mijn idee van een goede begeleider is dan ook dat hij jouw je eigen grenzen leert opzoeken, verkennen. Daarna spiegelt hij jou bij het maken van keuzes. Zo zodat je vertrouwen krijgt en overtuigd raakt van jezelf. Jij gaat in jouw kracht staan.

Jij als persoon bent coachbaar/te begeleiden als je ontvankelijk bent voor ontwikkeling. Je bent coachbaar als je zelf vragen hebt. Als je open staat om om dingen te leren, inzichten tot je te laten komen waardoor je bereid bent patronen te doorbreken en zaken los te laten. Feitelijk veelal een periode waarbij je je onzeker voelt. Onzekerheid maakt scherp!

Een begeleider kan een soort gids zijn die je de route wijst. Er zijn ook Sherpa’s. Een bergvolk waarvan de belangrijkste inkomsten bron het dragen van de last voor bergbeklimmers is. Het is geen gids. Het is wel iemand die alles van het landschap weet en deskundig is, maar – in tegenstelling tot de gids – heel goed beseft dat de route door iemand anders wordt bepaald. Dat is de kracht van een sherpa! En wat mij betreft gaat het bij persoonlijk leiderschap hier om!

Als coach heb ik een rugzak vol met kennis en kunde. Ik kan in onze reis over de omgeving vertellen. Ik zal niet jouw route bepalen. Want dat is bij persoonlijk leiderschap nu net niet wat je moet willen. Jij moet aan jouw roer staan. Jouw eigen route bepalen. Ik gebruik vooral de -gezond verstand- methode. Ik geef geen antwoorden op vragen. Ik stel vragen zodat coachees antwoorden vinden op eigen vragen. Het is mijn overtuiging dat je je dan pas ontwikkeld. Ieder heeft recht op zijn proces. Veel is niet te sturen. Niet iedereen gaat even snel.

Door je te ontwikkelen, kom je hoger op die berg! Hoe verder je komt, hoe mooier het uitzicht…. Ik vind het heel fijn om met jou van het uitzicht te genieten!

Concreet:

Awareness workshops: In samenwerking met vakgenoten biedt ik workshops aan voor werkgevers en werknemers om ze te helpen uit de onbewuste, onbekwame situatie te komen als het gaat om lifttime employment versus lifttime employability. ‘ik vertrek’

Aansluitend hierop biedt ik trainingen en coachingstrajecten aan mensen met als uitkomst, bewust bekwaam t.a.v. vaardigheden, kennis en gedrag op het gebied van praktische en emotionele zaken om aantrekkelijker te worden de huidige werkgever of de externe arbeidsmarkt.

 

Succes is geen toeval!

Succes / Geluk wat zijn dit voor woorden?

Wanneer ben je succesvol? Wanneer ben je gelukkig? Waar ga jij nu van stralen? Waar krijg jij lichtjes van in je ogen? Wat maakt jou blij?

En….wie bepaald dit nu eigenlijk? Antwoord op deze laatste vraag weet je vast wel: Jijzelf!  Jij hebt zelf in je hand de sleutel tot geluk en succes En toch laat je je heel gemakkelijk beïnvloeden door van alles wat er om je heen beweegt.

Tip: Doe wat je leuk vindt, want daar word je goed van.

Dit leerde een loopbaancoach mij. En het is zo! Als je iets leuk vindt, is het niet erg om er veel tijd en veel energie in te steken. Hoe meer tijd en energie je ergens in steekt, hoe beter je ergens in wordt en dat geeft je daarna ook weer een nog beter gevoel! Dat goede gevoel draagt weer bij aan het succes en geluksgevoel.

Talenten?

Vaak worstelen mensen met de vraag, ‘maar waar ben ik dan nu echt goed in’? Wat zijn nu eigenlijk mijn talenten? Je weet het wel een beetje, maar het scherp krijgen is best lastig. Een ander ziet soms veel beter dan jij zelf waar je goed in bent.

Tip: Durf de mensen om je heen te vragen waarom ze jou waarderen en wat ze in jouw waarderen!

Lot op, feedback is een cadeautje. Soms krijg je dingen te horen die je eigenlijk niet wilt horen als je aan een ander iets vraagt. Op een verjaardag krijg je ook wel eens een cadeautje waarvan je denkt, hmmm deze laat ik liever in de verpakking. Dat mag met feedback ook. Mijn advies is, doe er je voordeel mee. Focus je op je talenten als je minder sterke punten ontdekt, ontwikkel deze als nodig is voor je werk maar heb hierop niet je focus. Werk aan en met je talenten!

Is succes nu toeval?

Nee ik denk het niet! Alles wat je aandacht geeft groeit. Door ervaring op te doen ontwikkel je je, krijg je kruisbestuiving. Door fouten te maken, door events mee te maken leer je soms nog wel meer. Let op, ieder heeft recht op zijn proces in zijn eigen tijd!

Tip: ga netwerken!

Netwerken doe je niet alleen om een nieuwe job te vinden. Met ‘On the job’ netwerken wordt je perspectief breder, krijg je meer diepgang over/in je vak, daarbij verstevig je relaties. Je focus verbeterd. Opschakelen met anderen gaat makkelijker en brengt je tot het sluiten van coalities. Ja, want samen kom je verder, delen is groeien in plaats van kennis is macht. Meewerken leidt tot veel meer dan tegen de stroom in gaan en te laten zien dat jij zo onderscheidend bent of jouw produkt. Bundel krachten!

Ken je onzekerheid?

Mijn tip: kijk  jezelf recht in de spiegel aan, denkbeeldig of echt. Ga in je helicopter zitten en stel jezelf de vraag, doe ik de goede dingen zo als ik het wil en goed vind? Sta ik hier achter? Waarom doe ik dit? Als ik doe wat ik doe draag ik dan bij aan een groter geheel (purpose)? Ontwikkel ik mij (mastery)? Maak ik mezelf hiermee aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt (autonomy). Een goed gevoel krijg je als dit in je hoofd op orde hebt. Dan is het ook zoveel gemakkelijker om je koers door te zetten, je weet wat je motiveert. Je mag best groot denken!

Balans?

Op jouw schaal van geluk/succes is geen sprake rang. Een ander bepaald niet jouw balans. Jij acteert hier op voet van gelijkheid met jouw werkgever of andere naasten in jouw omgeving.. Jouw balans, is van jou!

Als het om werk gaat; werk is goed voor jou en jouw werkgever. Jij ontvangt salaris voor geleverd werk. Er is wederkerigheid. Als het om een relatie gaat mag er ook balans zijn.

Als er een disbalans ontstaat, ontstaat er onzekerheid. Onzekerheid brengt scherpte. Je gaat open staan voor veranderingen en ontwikkelingen. Zie het als een kans, kom in beweging, het liefst met elkaar! Bundel krachten!

 

 

 

Keuzes keuzes keuzes… consequenties, verantwoordelijkheid of schuld?

Het moeilijkste in een mensenleven is kiezen. Al heel jong leerde mijn vader het mij. Echt snappen deed ik het niet… Hoezo je kiest toch gewoon?

Als jij nu eens om je heen kijkt, weet je wat je dan kan zien… Iedereen die je om je heen hebt verzameld en alles wat je om je heen verzameld en gemaakt hebt is een resultaat van de keuzes die jij hebt gemaakt. Daarbij zijn ook verantwoordelijkheden ontstaan.

Te maken keuzes zijn er ook nog!

Stel je zit in een situatie waarvan jij voelt er moet iets veranderen…maar je weet niet hoe..

Waardoor komt dat dan dat je het niet weet? Waarom is het moeilijk? Komen er onprettige gevoelens boven. Zijn er consequenties als je iets veranderd? Zijn de consequenties conflicterend met dat wat je ‘vroeger’ had bedacht of hebt afgesproken met jezelf, met een ander of hoe je bent opgevoed? Moet je offers brengen? Ontstaat er schuldgevoel? En kies je daarom maar niet?

Laat me je dit vertellen over schuldgevoel, ze voelen heel heel vervelend! Het ergste is, je kunt er helemaal niets mee! Ze maken je onzeker en klein. Een ander heeft er ook helemaal niets aan! Die ziet jou niet lekker in je vel zitten, verstijven, boos, verdrietig, ellendig… Dus stop met schuldgevoelens!

Schuldig zijn word door een rechter bepaald. Zolang je niet in een rechtszaal zit en je niet veroordeeld wordt, ben je niet schuldig. Maaaaaar….. Je kunt wel verantwoordelijk zijn! Sterker nog, je bent verantwoordelijk voor keuzes die je maakt! Je ontleent er je succes en geluk aan, en ook je leermomenten, mogelijk je faalmomenten. Nog 1 x: jij bent verantwoordelijk! Niet jouw ouders, niet je partner, niet jouw werkgever.

Mijn tip bij het maken van keuzes: Kijk jezelf recht in de spiegel aan, maak keuzes waar jij echt achter staat! Ga in je kracht staan! Past dit bij mij? Voelt dit goed? Maak keuzes, stel ze niet uit. Als je niet beweegt, beweegt er niets en stilstaan is achteruitgaan.

Anticiperen

Voetbalcoach Ronald de Boer: Je moet anticiperen! Met reageren ben je eigenlijk al te laat om nog succesvol te kunnen zijn…. 

Zie dit nu in perspectief van de snel transformerende arbeidsmarkt:
* Lifetime employment is niet meer, lifetime employability wel!
* Zelfsturende organisaties komen, management neemt af.

Ben je manager, ben je medewerker? Wil je anticiperen op dat wat gaat komen?

Ik stel: talent x passie = succes (organisaties) / geluk (individuen). Focus op sterke punten en doe je voordeel met verschillen die we hebben als mensen. Noem het wat mij betreft een sterke punten revolutie.

Doorbreek patronen en systemen! Voor ieder individu en voor iedere organisatie is de ‘why’ vraag van Sinek key. Waarom doen we wat we doen?  Geeft deze invulling van tijd ‘autonomy, mastery & purpose zoals Pink het stelt? Wat is de motivatie om als individu of als team een stap harder te lopen. Wat is de motivatie om verbinding te zoeken met het onbekende, het pad bewandelen wat nog niet ontgonnen is. Als je weet wat je persoonlijke talenten en drijfveren zijn en je kan deze kwijt in de organisatie waarin je werkt ga je excelleren en daarmee ook de organisatie waarin je werkt.

Het probleem van Nederland is dat we zo anders gewend zijn. We dronken een glas en deden een plas en alles bleef zoals het was. We liggen in ons bed onder een warm dekentje. We draaien ons nog een keertje om en denken misschien waait het wel over, al die veranderingen. Baanverlies? Het overkomt de buurman of de buurvrouw…en mij niet. Veranderingen zullen zich steeds sneller opvolgen. Ontslagrecht wordt versoepeld. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Minder mensen zijn nodig om het zelfde werk te doen. Banen in administratie verdwijnen als eerste. Internationalisering neemt toe. Grote kantoorpanden komen leeg te staan. Flexibilisering van arbeid neem toe. Er komen meer zzp-ers. Er wordt meer op afstand en online gewerkt en zo kan ik nog wel even doorgaan. De toekomst negeren of er tegen vechten loont niet. Juist niet. Omarm veranderingen en leer te anticiperen.

Wake up! Het waait niet over!

Zie het als een kans en omarm veranderingen! Anticipeer, wees pro actief! 

Hoe?  Door te ontwikkelen!

Sociale Innovatie:

Een individu geef ik  je inzichten en leer je praktische vaardigheden. Hiermee leer ik je opschakelen, met anderen. Met jouw inzet breng je je Personal Brand op orde, leer je netwerken, kom je tot co-creaties, boek je successen, word je gelukkig(er) en ben je trots op jezelf en anderen! Dat is succes, dat is geluk! Hey, I am here to change the world! :).

Een organisatie adviseer ik om kerncompetenties van medewerkers helder krijgen. Hiervoor zijn verschillende instrumenten in te zetten. Met deze transparanties kom je als werkgever en werknemer goed met elkaar in gesprek. Kerncompetenties zijn te koppelen aan gestelde doelstellingen. Teams kunnen juist samengesteld worden. Kennis & Vaardigheden gaps worden zichtbaar maar ook mismatches. Opleiden, trainen, coachen of mobiliseren zijn de vervolgstappen.

De medewerker van de toekomst zal pro-actief met ideeën/ oplossingen bij de manager komen en wil sparren over budget. Bottum up. Daarom is netwerken on the job belangrijk om te leren en vooral te doen. Coalities sluiten, tot co-creaties komen. Geef medewerkers vrijheid en ruimte om aan technische innovatie te doen. Hiervoor is nodig eerst ruimte te maken voor persoonlijk leiderschap bij ieder individu.

Durf aan sociale innovatie te doen: Echte leiders maken leiders en geen volgers. Durf aan sociale innovatie te doen!
Wanneer je je talent x passie inzet kun je eindelijk je hoofd schaamteloos boven het maaiveld uitsteken. Hoe lekker is dat? Want daar schijnt de zon!

Vind mij, bel me, mail me want: Het kan niet? Het kan wel! Laten we samen kijken hoe! Bel me!

Personal Branding

cropped-IMG_0993-versie-3.jpg

Because I think that Personal Branding is key in the now a-days labour market I made my own website. If people look for me on the internet, they will find my personal brand. I hope my website in some way inspires you. You can learn about me, and my two businesses.

What is Personal Branding in Labour Market?

– Social Media; Linked-in, Facebook, Pinterest, Twitter, Blogging, own website; what is out there, what to use when or why, or why not?

– Curriculum Vitae, how many pages? Picture or not?

– Interviews; when, who, what, how…

 

 

 

Feathers in Frames & Floating Feathers

Feathers in Frames

In my shop you will find several frames with floating feathers and feathers in frames of all kinds of different birds. Lovely to decorate your house, rooms or shop with. Nice to give as a present!

You can ask me to put some feathers together especially for you or your friend / family. Just send me an email.

I’m still working on professionalizing my website. Contact me if you have any questions at: hesismore@gmail.com.